Източна и Южна България се възстановяват след пороите

Източна и Южна България се възстановяват след пороите
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Поройният дъжд във Варненско причини тежки щети - най-сложна е ситуацията в село Константиново. Там хората разказаха, че водата ги заляла ненадейно. Поройният дъжд препълнил дерето и водата заляла къщи. Причината - дерето на Константиново, минаващо през цялото село, не било чистено от наводнението в кв. "Аспарухово".

Няма жертви и пострадали, но дворовете на няколко къщи в близост до канала са залети с вода.

Пороите нанесоха сериозни щети и в град Варна. Три дървета, намиращи се на морския бряг в близост до рибарски плаж бяха съборени от дъжда, който се изсипа в морската столица. Автобус затъна в еднометрова вода, улиците на много места се превърнаха в реки.

Днес ситуацията в останалите засегнати райони на Източна и Южна България се нормализира.

Община Симеоновград снощи обяви бедствено положение заради пороя. Пожарникарите се отзоваха на шест сигнала за наводнени къщи, имаше и паднало дърво на пътя Симеоновград - Димитровград. Дъждът отнесъл парчета асфалт, плочки, има наводнени мазета. За щастие не се наложи евакуация на хора.

Тази сутрин кметът на града Милена Рангелова отмени бедственото положение частично за селата от общината. Малко преди обяд беше подписана и заповедта за Симеоновград.

За минути улиците на Казанлък също се превърнаха в реки. Проливен дъжд се изсипа над града в ранния следобед вчера, за щастие без градушка. На много места се образуваха огромни езера, в които закъсаха няколко автомобила. Няма данни за сериозни щети и пострадали хора и животни.

#България #Варна #порои #възстановяване #автомобили #бедствено положение #дъжд #Димитровград #Симеоновград

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »