Кой и как може да гласува за Поли Генова

Кой и как може да гласува за Поли Генова
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Тази вечер е финалът на музикалния конкурс "Евровизия" като класирането ще зависи от гласовете, които всеки участник ще получи. БНТ и БНТ HD ще излъчват на живо концерта от 22 ч. българско време.

За да бъде обективно гласуването, регламентът на "Евровизия" не позволява държавите да могат да гласуват за собствените си песни. Това означава, че от България няма да е възможно да се гласува за песента "Ако любовта беше престъплание" на българския участник. Оттук може да се гласува за други участници.

Всички българи в чужбина обаче, ще могат да подкрепят Поли Генова тази вечер.

За разлика от полуфиналите, където гласуваха само участващите в тях държави, то на финала гласуват абсолютно всички участници на "Евровизия 2016". Това означава, че за България ще могат да гласуват всички 40 други страни, имащи право – Армения, Австралия, Австрия, Азербайджан, Белгия, Хърватия, Кипър, Чехия, Франция, Грузия, Германия, Великобритания, Унгария, Израел, Италия, Латвия, Литва, Малта, Полша, Русия, Сърбия, Испания, Швеция, Холандия и Украйна. Правилата за самото гласуване са идентични с това в полуфиналите. То започва след последната, 26-а песен - на Армения.

Времетраенето му е 40 минути и може да се гласува както чрез SMS, телефонно обаждане или чрез специалното приложение, което може да се изтегли от app.eurovision.tv. Всеки глас пратен извън прозореца за гласуване ще бъде таксуван, но не и отчетен.

Гласуването става на номер, изписан на екрана от страна на местната телевизия, която излъчва конкурса.
Зрителите от Великобритания могат да гласуват само с телефонно обаждане на изписания на екраните номер, както и чрез приложението app.eurovision.tv.

 

 

#Поли Генова #Евровизия #гласуване #песен #SMS #държави #финал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"