ДПС от Демир баба теке: Езикът на омразата завладя България

ДПС от Демир баба теке: Езикът на омразата завладя България
A A+ A++ A

Тази година у нас витае усещането за криза. На политическата сцена властва езикът на омразата, а основният политически субект в управляващото мнозинство става заложник на този вид отровни ксенофобски послания. Това обяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на многохиляден събор в местността Демир баба теке в Исперих, където Движението чества за 27 път годишнината от майските събития през 1989 година.

ДПС счита, че ако за преодоляването на кризата са нужни предсрочни избори, то най-голямата партия следва да ги предизвика. В Движението искат в страната да се постигне стабилност и сигурност, но са разтревожени от това което се случва. Езикът на омразата властва не само в политиката, той се налага като водещ в обществения живот, на него говорят вече хората и в ежедневното си общуване, не скри тревогата на съпартийците си Карадайъ, в. "Стандарт".

"Ние, в ДПС, сме загрижени и няма да допуснем безотговорното поведение на отделни политици да разрушава сигурността и стабилонстта, от които страната ни има нужда. Нашата любов е по-силна от тяхната омраза, тяхната омраза не може да победи нашата любов", заяви Карадайъ пред множеството. Новоизбраният председател призна, че в работа си партията е допуснала греешки и пропуски, но очаква избирателите да бъдат коректив на партийното ръководство, което ще се съобрази с гласа на хората.

Мустафа Карадайъ не скри, че от редиците на партията са излезли хора, които заради лични амбиции са минали през Движението, но сега се заявяват като идеолози с различна доктрина. "Те нямат кауза, техните идеи не могат да обединяват хората, те разчитат на нашите пропуски и грешки,но те ще са временно явление, което ще изчезне в небитието", каза председателят на ДПС. И след като стихнаха аплодисментите завърши:"ДПС ще го има, защото отстоява истински ценности като правата и свободите на хората".

На традиционния митинг в памет на жертвите на т.нар. "Възродителен процес" присъства цялото ръководство на ДПС - зам.-председателите Хасан Азис, Алиосман Имамов, Филиз Хюсменова, Янко Янков и Ахмед Ахмедов, представители на ЦОБ, депутати, областни и общински лидери. Честването продължи с изпълнения на фолклорни групи.

 

#ДПС #ксенофобия #Възродителен процес #Мустафа Карадайъ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »