116-годишна жена е последният жив човек, роден през 19-и век

116-годишна жена е последният жив човек, роден през 19-и век
A A+ A++ A

Заобиколена от близки и съседи, италианката Ема Морано посрещна с лека усмивка новината, че на 116 години, тя е станала най-възрастният човек на света.

Освен това Морано е и единственият жив човек, роден през 19-и век. На нейното рождено свидетелство е отбелязана датата 29 ноември 1899 година. Тя е по-млада само с 4,5 месеца от Сузана Мушат Джоунс, досегашната доайенка на планетата, която почина в четвъртък в Ню Йорк също на 116 годишна възраст.

Журналистите се стекоха в дома на Морано в петък, за да отразят нейното постижение, но те бяха принудени доста да почакат, докато тя довърши съня си. Дълголетницата обитава малко жилище в планинското градче Вербания над Лаго Маджоре, което вече не напуска. Ема живее в компанията на социален асистент и на две възрастни племенници.

Морано довери, че дължи дълголетието си на необичайната си диета. Когато била 20-годишна и страдала от анемия, лекар я посъветвал всяка сутрин да изяжда по едно сварено и две сурови яйца. Ема спазвала този режим до 110-годишната си възраст, като е погълнала близо 100 000 яйца през живота си.

#усмивка #новина #години #човек #планета

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »