Бърза и яростна: Дъщерята на Пол Уокър получи 10 млн. долара като обезщетение за смъртта на татко си

Бърза и яростна: Дъщерята на Пол Уокър получи 10 млн. долара като обезщетение за смъртта на татко си
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Дъщерята на актьора Пол Уокър Медоу Уокър е постигнала договорка за 10,1 млн. долара със семейството на шофьора на автомобила, в който баща й намери смъртта си преди две години. Сделката е обявена от адвоката на седемнайсетгодишната Медоу, съобщава "Ройтерс".

Уокър почина през ноември 2013 г., след като шофираното от приятеля на Уокър Роджър Родас "Порше Карера Джи Ти" се заби в крайпътен стълб, довеждайки до смъртта на двамата. Колата се е движела със скорост между 129 и 150 километра в час, установи разследването.

Според изявлението на адвокатите й Родас е само отчасти отговорен за катастрофата и обезщетението покрива "малка част от онова, което баща й би спечелил като световна кинозвезда, ако животът му не е бил трагично отнет". Сумата ще влезе в тръст за момичето.

Медоу съди и "Порше", чиято кола според нея е била дефектна.

Смъртта на Уокър доведе до забавянето на снимките на "Бързи и яростни" - последния филм в хитовата поредица за незаконните автомобилни гонки, която го направи суперзвезда. Излязъл през 2015 г., филмът спечели над 1,5 млрд. долара, което го постави сред най-печелившите в цял свят.

Медоу Уокър e единственото дете на актьора и негов единствен наследник. Миналия септември тя заведе жалба срещу германския производител с обвиненията, че са липсвали системи за безопасност, които са можели да спасят живота на баща й.

 

#обезщетение #Бързи и яростни #Пол Уокър #Порше

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"