Ryanair с 21 нови дестинации от България

Ryanair с 21 нови дестинации от България
БГНЕС
A A+ A++ A

Авиокомпания Ryanair ще отвори нова база на Летище София, която ще започне работа в края на октомври с три самолета. Авиокомпанията ще обслужва 21 нови дестинации, които се очаква да привлекат над 1,5 милиона клиенти през следващата година. Това съобщи днес главният търговски директор на компанията Дейвид О'Браян.

По думите му инвестицията ще осигури нови 1100 работни места в София и в региона. Сега Ryanair разполага 83 бази в Европа и 350 собствени самолета. Разписанието на авиокомпанията за 2016 г. ще осигури три базирани самолета в София; 21 нови дестинации, сред които Атина, Барселона, Берлин, Брюксерл, Кьолн, Дъблин, Мадрид, Милано и др.; 90 полета седмично и още много подобрения, включващи нови маршрути, нов интериор, подобрени менюта по време на полетите и други.

По думите на изпълнителния директор на Летище София Христо Щерионов с влизането на Ryanair на столичното летище ще се увеличи свързаността на полетите и това ще даде възможност на много по-голям брой чуждестранни пътници да посещават страната ни.

#Ryanair #летище София #нови дестинации

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"