Задържаха 66-годишна жена, поръчала да убият шестима нейни роднини

Задържаха 66-годишна жена, поръчала да убият шестима нейни роднини
A A+ A++ A

Задържана е 66-годишна жена, поръчала отвличането и убийството на брат си, както и убийството на петима негови близки. Това съобщи на пресконференция в Пловдвив окръжният прокурор Румен Попов. Жената е прибегнала към зловещия си план, за да остане единствена наследница на имуществото в САЩ на баща й, починал през 2014 година. Наследството, според нейните изчисления възлизало на около 4,5 милиона долара, натрупани от успешен бизнес в областта на строителството.

На наемниците, с които преговаряла, Иванка Ройдова обещавала 10 процента от наследството, т.е. 450 хиляди лева и имоти в пловдивски регион. ДАНС и МВР внедрили агент под прикритие, който приел поръчката и така се стигнало до ареста й. Наемникът трябвало да отвлече брата на Ройдова като го застави да подпише договор, че се отказва от наследството. След това тя пожелала смъртта му, както и да бъдат премахнат и синът, и дъщеря му, съпругът на дъщеря му, както и двете й деца на 8 и на 16 години. 70-годишният мъж трябвало да бъде убит с предозиране на инсулин, а неговите наследници на семейно тържество на Гергьовден.

Освен агентът под прикритие интерес към "мократа поръчка” проявили четирима души, включително и чужденци от Балканите. Те били арестувани за 24 часа и след като дали показания, били освободени, тъй като до сделка с жената така и не стигнали. От прокуратурата подчертаха, че българинът Георги Ройдов емигрирал в САЩ през 1951 година. В резултат на успешен бизнес в строителството той натрупал значително състояние в Чикаго. След смъртта му през 2014 г. Иванка Ройдова разбрала, че баща й посочил за свои наследници сина му и неговия внук. Така жената била изключена от роднините, които могли да се облагодетелстват от значителното богатство. От прокуратурата подчертаха, че не разполагат с официална информация кой е действителният наследник на Георги Ройдов, нито колко пари има в четирите му сметки в попечителски фондове.

Сумата от 4,5 милиона долара е назована от Иванка Ройдова, каквито били нейните проучвания. За приготовление за отвличане и за убийство Наказателният кодекс предвижда от 1 до 6 години затвор - уточниха от държавното обвинение.

#жена #убийство #роднини #план #имущество #строителство #наследство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"