София ще отдели близо 8 млн. лв. за спорт тази година

София ще отдели близо 8 млн. лв. за спорт тази година
БГНЕС
A A+ A++ A

Над 7.7 милиона лева е заделила Столичната община за спортни дейности и инфраструктурни проекти в спорта за 2016 г., обяви председателят на СОС Елен Герджиков, който е председател и на фондацията "София – Европейска столица на спорта".

"От тази сума 2.2 млн. са само за спортни дейности, а най-новите спортни обекти са физкултурен салон на 98-о училище "Св. св. Кирил и Методий", който ще бъде открит през септември, нова многофункционална зала в 9-а Френска езикова гимназия и строителство на нов физкултурен салон на Първа английска гимназия", каза Герджиков.

През тази година Столичната община за пръв път стартира програма за подпомагане на спортните клубове с бюджет от 400 хиляди лева. Тя ще работи с проекти и ще отпуска средства за развитието на детско-юношеските школи на клубовете.

Целта е да има повече пари както за организиране на състезания, така и за професионални треньори, които да работят с децата. Разпределението ще бъде 70 процента за колективните спортове, останалите – към индивидуалните.

"Изготвени са строги критерии за кандидатстване и разпределяне на тези средства, като максималният грант е 40 хиляди лева. Така Столичната община откликва на инициативата за подпомагане на водещи наши спортни клубове в популярни спортове с развити детско юношески школи, с много деца, които се подготвят и тренират в тях", каза още Герджиков.

 

#София #Столична община #инвестиции #спортни площадки #спорт #Петър Чобанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »