Димитър Рачков стана "Бург на годината"

Димитър Рачков стана "Бург на годината"
A A+ A++ A

Актьорът Димитър Рачков получи почетния приз „Бург на годината“ от кмета на Бургас Димитър Николов на честване по случай празника на града.

Рачков е отличен, защото прославил родния град с таланта и участието си в хитови предавания и благотворителни каузи, отбеляза градоначалникът. Неговата кандидатура беше в конкуренция с имена като поета Пейо Пантелеев, с шефа на бургаското пристанище Диян Димов и още други именити бургазлии, заместник-кмета по европолитика Атанаска Николова и други именити бургазлии.

„Тази година съм „Бург на годината“, догодина ще съм „Почетен гражданин“, а след това ще съм кмет на Бургас“, пошегува се Рачков. Той подчерта, че приема наградата не като лична, а по-скоро за всичко, което прави екипът на „Господари на ефира“.

"Винаги съм изпитвал трепет към този град с невероятна атмосфера. Град, от където са излезли изключително много творци като Христо Фотев, музиканти, артисти като Георги Калоянчев, Апостол Карамитев“", каза Рачков и честити празника на бургазлии.

Роналд Шнеевайс пък стана художник на годината.

  

А учениците от ПМГ грабнаха наградата „Завърнали се младежи“. Отборът математици прослави града ни на елитни международни турнири и олимпиади.

 

#Димитър Рачков #Димитър Николов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"