Започва третото издание на „Софийския международен литературен фестивал“

Започва третото издание на „Софийския международен литературен фестивал“
Снимка: Facebook
A A+ A++ A

Третото издание на най-голямото литературно събитие в страната ще започне с представяне на финалистите от първия конкурс на фестивала на тема: „Дуенде, безпокойство, кеф“, в който участваха 67 души с над 150 произведения.

Отличени са 12 млади писатели и 14 илюстрации и фотографии на 6 автори. Избраните текстове ще бъдат публикувани в първото електронно издание на фестивала, което ще бъде показано същата вечер.

На следващия ден то ще бъде достъпно на www.literaryfest.org.

За музиката на официалното откриване ще имаме удоволствието да се погрижат преподавателят по класическа китара Йордан Рибаров, Гергана Иванова (флейта) и д-р Евелина Кръстева (сопрано).

Предварителната програма на фестивала ще продължи на 01.12.2015 г. от 19:00 ч., когато в Литературен клуб „Перото“ Бистра Величкова, Валери Валериев, Велина Минкоф, Владимир Полеганов, ghostdog, Йордан Радичков, Йордан Славейков, Калоян Праматаров, Крис Енчев, Никола Петров ще представят откъси от дебютните си книги. Към тях ще се присъедини и певицата Мила Роберт.

Денят, определен за традиционната за фестивала вечер посветена на поезията, е 03.12.2015 г. (19:00 ч.) Тази година участници в нея ще бъдат: Александър Байтошев, Белослава Димитрова, Бояна Петкова, Екатерина Григорова, Иван Христов, Иглика Дионисиева, Мирослав Христов, Николай Бойков, Пейчо Кънев, а музиката ще бъде от Koka Mass Jazz. Мястото отново е ДНК – Пространство за съвременен танц и представяне. 

#танц #фотографии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »