"Шарли ебдо" се подигра и с катастрофиралия руския самолет

"Шарли ебдо" се подигра и с катастрофиралия руския самолет
A A+ A++ A

Руските власти категорично осъдиха две карикатури на катастрофата на руския пътнически самолет A321, публикувани от известното френско сатирично списание "Шарли ебдо", предаде ТАСС.

"Карикатурите на катастрофата в Египет нанасят удар по имиджа на Франция и цяла Европа", заями председателят на комитета на Държавната дума по образованието Вячеслав Никонов.

Според него в този случай журналистите на "Шарли ебдо" са извършили гавра с паметта на хора, които загинаха в страшна катастрофа.

"Мисля, че тези карикатури силно удрят по имиджа на Франция като държава и по имиджа на Европа, където подобни действия са възможни“, заяви руският депутат.

Председателят на руския Комитет по международните работи към Съвета на Федерацията Константин Косачев определи карикатурите на френското списание като „безнравствени“ и са израз на „безразличие към страданието на хората и откровен журналистически произвол“.

Руският пътнически самолет „Еърбъс А321“ катастрофира над египетския Синайски полуостров на 31 октомври. Машината се разпадна  във въздуха в резултат на взрив. Всичките 224 души са загинали. Специализирани екипи още търсят тела на жертвите на катастрофата.

#"Шарли ебдо" #руски самолет #карикатури

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »