Бареков даде Реформаторите на прокурор за корупция

Бареков даде Реформаторите на прокурор за корупция
Николай Бареков Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Евродепутатът Николай Бареков внесе сигнал в Главна прокуратура срещу Реформаторския блок и отцепника от ББЦ Георги Ковачев за корупция и търговия с влияние.

Причина за сигнала, според Бареков, е запис, на който се чува как бившият му съратник, който днес е част от листата на РБ във Варна, Георги Ковачев, коментирал предизборни схеми.

"От записа става ясно, че реформаторите, които подкрепиха кандидатурата на злополучния Чавдар Трифонов, са разпродали като на битпазар местата в листите си за общински съветници в морската столица, както и че финансирането на кандидати в листата им за  Община Варна се извършва от представители на сенчестия бизнес", коментира Бареков.

Евродепутатът настоява да бъде проведено пълно разследване от компетентните органи, които да установят истинността на данните, изложени в скандалния запис, обвързаността и зависимостите  на Ковачев със сочения от МВР за топ контрабандист Данаил Славов - Дидо Дънката, както и начина на финансиране и произхода на средствата на предизборната кампания на кандидата за кмет на община Варна – Чавдар Трифонов, за когото се споменава доста обстойно във въпросния запис.

Бареков твърди, че в записа се споменават и  “два плика на изборите във Варна”, както и доста неясни обстоятелства, свързани с „дълг от 11 000 лева“, без да е ясен произхода на тези средства, което буди съмнения за евентуално извършени данъчни измами.

#Николай Бареков #Реформаторския блок #Георги Ковачев #Ковачев #Бареков #Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"