168274 статии       |       372 интервюта       |       1513 снимки       |       38119 абоната       |      
USD 1.71534| EUR 1.95583| GBP 2.21938|
In English На русском
Вход Форум

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   БрекзитТурция

Форум

Коментари към статия: Десетки пловдивчани отнесоха глоби за безразборно хвърлен боклук

На над 60 сигнала за нарушение на общинската наредба за управление на отпадъците реагира ОП „Чистота“ през последните три месеца, съобщи директорът на общинското предприятие Иван Стоянов.  Съставени са 17 акта, издадени са 21 фиша за глоба от 10 до 50 лева и 12 констативни протокола с предписания.

„Най-честите нарушения са свързани с нерегламентираното изхвърляне на строителни отпадъци, както и на смет извън съдовете за смесен битов отпадък. Санкции се налагат и за оставяне на кашони и други опаковки край цветните контейнери за разделно събиране“, коментира Иван Стоянов. Той напомни, че след решение на Общинския съвет от есента на миналата година и последвала кметска заповед над 50 служители на „Чистота“ са оправомощени да санкционират за замърсяване на околната среда.  

...
Автор: englishmaninbg, 3 август 2018 13:37:27
законът е шега! как ще се справи чудесно с никого, следвайте примера на Великобритания - човек или кола е класифициран като лице, първо нарушение 5000 паунда (12 000лв), превозното средство, по-голямо от кола, се класифицира като търговско, без значение дали автомобилът е регистриран за първото престъпление 50 000 паунда (120 000 лв.) плюс разходите за почистване, за второ комерсиално престъпление неограничена глоба и 6 месеца затвор (без да се спира) с насока, издадена на съдиите, че второто нарушение трябва да бъде не по-малко от 1000000 млн. паунда (2.23 млн. лв.). След като това приключи, ще бъдете процес на укриване на данъци от АЯР - дъмпингът се облага с търговска цел, за да се избегне това данъчно облагане да е отделно престъпление.

Друга причина е защо общините не търсят боклука за доказателства като например писма с адреси и имена, криенето на камери е също обичаен метод, използван в Европа за улавяне на нелегални самосвали, не само за доказателства, но и за публикуване на снимките в медиите, и срамни престъпници.

Кога ще се разтревожи сериозно размерът на боклука, който се изхвърля на неактивирани места, това е систематична промяна в нагласите на хората, която е необходима, а единственият начин да събудиш хората е да нападнат джобовете им.

Моето единствено културно изключение за това е, че не трябва да преследваме ромите, докато не им предоставим същия достъп до общинските услуги като останалата част от населението, ако ромският квартал е мръсен, но без контейнери, тогава някой

Абонирай се за
НОВИНИТЕ БЕЗПЛАТНО