168438 статии       |       372 интервюта       |       1513 снимки       |       38120 абоната       |      
USD 1.72259| EUR 1.95583| GBP 2.22253|
In English На русском
Вход Форум

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   БрекзитТурция

Форум

Коментари към статия: Новите пешеходни зони в центъра на София се оказаха неудобство за шофьорите

Удобство за пешеходците и неудобство за шофьорите се оказаха новите пешеходни зони в центъра на София. Предстои те да се разширяват.

Като грешка отчетоха общинските съветници от БСП разширяването на пешеходната зона в центъра на София. С решение на Общинския съвет автомобили спряха да се движат по улица "Алабин“ до площад "Света Неделя“, улица "Георг Вашингтон“ в участъка от улица "Трапезица“ до улица "Пиротска“. Председателят на групата на БСП в Общинския съвет Калоян Паргов обясни, че разширението е довело до редица проблеми:

"Има потоци и колони от автомобили ежедневно, не само в пиковите часове – сутрин от 8.30 до 6-7 часа вечерта. Тези автомобили пъплят и по този начин замърсяват въздуха, стоейки с работещи двигатели на едно място. В следствие на това се убива смисълът на всякаква пешеходна зона, тоест не постигаме ефект за по-екологични решения".

Според мен затварянето на участъка между улица "Алабин“ и "Стамболийски“ е стъпка в правилната посока. Това заяви в интервю за предаването "Хоризонт до обед" архитект Пламен Братков от архитектурна група ГРАД:

"Естествено че ще има хора, които ще възроптаят, но целта е по всякакъв начин да се възпрепятства колите да влизат в центъра на града, а не да има транзит, какъвто се случва. По-кардиналното решение е спиране на колите пред Ларгото. За мен е абсурдно да пълниш площад през подлез, при положение че това е в центъра на града и би трябвало да е място за туристи. То е такова, само че в момента има всякакъв вид прегради, така че най-вероятно и самият площад "Света Неделя" около църквата също би трябвало да стане изцяло площаден, но това касае едно много по-кардинално решение за центъра и то касае транспортната схема на града".

...
Автор: Englishmaninbg, 3 август 2018 10:57:46
Година е 2018 защо позволяваме тези мръсни машини да съществуват?

София наистина направи бъркотия, трябва да вдигнем забрана за коне и каруци и да направим задачата на КАТ да стреля на място всеки, който използва хидрокарбонатна машина.

Направете така, както лондонът е ударил джобовете на шофьорите за всеки вход в града - в Лондон да вземете камион в центъра е 750лв / 2 часа - оставете закъснелите плащате още 750лв, за лични шофьори е около 50лв / 4ч. превозно средство, имаме система за обществен транспорт, много по-надеждна от Лондон, ако не е съвсем модерна или удобна, така че няма абсолютно никакво извинение да има някакво превозно средство вътре в границите на града.

Абонирай се за
НОВИНИТЕ БЕЗПЛАТНО