165941 статии       |       372 интервюта       |       1513 снимки       |       38120 абоната       |      
USD 1.71249| EUR 1.95583| GBP 2.19984|
In English На русском
София
Пловдив
Варна
Вход Форум

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   БрекзитТурция

Форум

Коментари към статия: Вашингтон и Лондон: Химическата атака в Сирия няма да остане без отговор

Британският премиер Тереза Мей и президентът на САЩ Доналд Тръмп са се съгласили да продължат да работи в тясно сътрудничество по международния отговор на предполагаемото използване на химически оръжия в сирийския град Дума. "Те се съгласиха да продължат да работят в тясно сътрудничество по въпроса за ответната реакция на международната общност", се казва в съобщение за проведения в четвъртък телефонен разговор между двамата лидери, предаде БГНЕС. Те също "се съгласиха, че режимът (на сирийския президент Башар) Асад е създал образец на опасен модел на поведение по отношение на употребата на химическо оръжие", се посочва в съобщение на кабинета на британския премиер.

В него също се отбелязва, че страните признават "важността на това, че използването на химически оръжия няма да остане без отговор, както и необходимостта да се предотврати по-нататъшно използване на химическо оръжие от режима на Асад." Главният въпрос на извънредното заседание на кабинета на Тереза Мей в четвъртък беше дали да се присъедини Лондон към евентуална военна операция срещу сирийските правителствени сили и дали да се вземе такова решение, без обсъждане в британския парламент. В понеделник Тръмп заплаши, че ще предприеме военни мерки срещу сирийските власти във връзка с предполагаемото използване на химически бойни отровни вещества в Дума, близо до Дамаск. Москва предупреди Вашингтон за сериозните последици от евентуални американски удари срещу Сирия, ако руски граждани пострадат по време на такава операция.

...
Автор: В М, 14 април 2018 05:03:59
Сирийските войски не само се противопоставят на окупацията на Сирия, но с помощта на съюзници като Иран и най-вече Русия успешно прочистват територията си от ислямистките главорези, при това те са категорични че цялата територия на Сирия трябва да бъде освободена и да се прекрати разпространението им по други страни от Сирия. Те виждат какво стана със много приятелския със Запада иракски и шиитски град Мосул и не искат да им се случи същото. Там останаха с добри намерения американски военни и инструктори, в резултат града се предаде на уж неочаквано появилите се от пустинята ислямисти и падна в ръцете им за ден-два, заедно със всичките арсенали, а в последствие пак от същите американци бе 'освободен', чрез превръщането му в руини и десетки хиляди избити жени, деца и старци. И всичко това в контраст на иракските градове където иранците имат по-голямо влияние и където никъде не бе допуснато превземането им от ислямистки терористи. Тези естествени цели на законните сирийски власти обаче изобщо не се харесват във Вашингтон, Лондон и съюзника им Тел Авив. Явно искат още мосули, раки, либии, судани, афганистани, мозамбици и т.н., и т.н. или радиоактивно замърсени Косово и фалуджи. Затова са и фалшификациите като се почне от нелепи обвинения в химически атаки срещу анклави които са вече практически напълно освободени от терористите и срещу мирното население, което бяга от подкрепяните от Запада банди и всячески се опитва да се добере до Дамаск, където успелите бягащи по безброй потвърдени свидетелства биват посрещани от сирийските власти с храна и помощи, а не с БОВ. Това което Тереза Мей и Доналд Тръмп фактически казват на тези сирийци е че ако те успеят да се измъкнат от робството си и терора от поддържаните от тях банди и терористи, то ще бъдат настигнати и ударени пряко от американските ракети и тези на 'съюзниците' им. Доналд Тръмп дори си призна, че лъже когато твърди че щатите са разгромили терористите от ИДИЛ, като сам заяви че са им провели само една децимация, т.е. премахване на десетина процента, вероятно за подобряване на дисциплината и с медийно-пропагандистки и измамнически цели.

Абонирай се за
НОВИНИТЕ БЕЗПЛАТНО