159665 статии       |       372 интервюта       |       1513 снимки       |       38108 абоната       |      
USD 1.67911| EUR 1.95583| GBP 2.23108|
In English На русском
София
11°
Пловдив
13°
Варна
11°
Вход Форум

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   БрекзитТурция

Форум

Коментари към статия: Вицепрезидентът: Дискусията за насилието срещу жените спря още преди да е започнала

Къде е волята ни като общество да се преборим с насилието над жени? Къде е волята за промяна на законодателството? Тези въпроси отправи вицепрезидентът Илияна Йотова при откриването на дискусионния форум „Права на жените“. Събитието бе организирано от Фондация Фридрих Еберт и Български фонд за жените.

 

„Обществото не бива да бъде безучастно към насилието, защото така се превръща в значителна част от проблема. Не смея да си помисля, че сме привикнали към новините за насилие над жени, деца, възрастни хора“, отбеляза вицепрезидентът и допълни, че отношението към най-уязвимите групи от обществото е признак за неговия прогрес.

 

По думите на Илияна Йотова изобщо не се чу гласът на жертвите на насилие в бурния поток от популистки изказвания за Конвенцията за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – документ на Съвета на Европа. По ирония на съдбата, подчерта вицепрезидентът, в деня, в който правителството оттегли конвенцията, една млада жена бе пребита до смърт от приятеля си, въпреки че за насилието над нея са знаели всички. „Дискусията относно законодателните промени за насилието срещу жените спря още преди да е започнала“, отбеляза Илияна Йотова.

...
Автор: аз, 9 март 2018 18:00:06
Нали лично шефката на партията ти я спря тая дискусия?! Нали лични Нинова каза, че няма нужда от защита на жените?! Ха разберете се какво искате!
Автор: ВВВ, 10 март 2018 13:10:10
По това, че не бива да има насилие, няма спор, не е имало и дискусия. Дискусията е относно "третия пол" и всичко, произтичащо от това. А това, че Конвенцията е документ на Съвета на Европа няма никакво значение, в България решават българите, а не Съвета на Европа! Или?

Абонирай се за
НОВИНИТЕ БЕЗПЛАТНО