161505 статии       |       372 интервюта       |       1513 снимки       |       38118 абоната       |      
USD 1.72017| EUR 1.95583| GBP 2.18533|
In English На русском
София
24°
Пловдив
26°
Варна
26°
Вход Форум

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   БрекзитТурция

Форум

Коментари към статия: Президентът заминава на посещение във Франция

Държавният глава Румен Радев ще бъде от 4 до 6 декември на работно посещение във Френската република по покана на президента Еманюел Макрон, съобщиха от президентския прессекретариат.

Визитата е продължение на диалога на най-високо равнище между България и Франция след срещата на двамата президенти в двореца "Евксиноград" през август т.г.

На 4 декември Румен Радев и Еманюел Макрон ще проведат среща в Елисейския дворец, във фокуса на която се очаква да бъдат двустранното икономическо и инвестиционно сътрудничество, партньорството в сферата на отбраната и сигурността, образованието и културата, както и теми от дневния ред на Европейския съюз.

Президентът Радев ще посети Европейската космическа агенция и ще разговаря с нейния директор Йохан Вьорнер, след което ще се срещне с представители на българската общност във френската столица.

На 5 декември държавният глава ще проведе работна среща в сградата на българското посолство с представители на френския бизнес и ще представи възможностите за инвестиции в България.


На 6 декември президентът Румен Радев ще посети базата на френските Военновъздушни сили в Сен-Дизие и ще изпълни полет на изтребител "Рафал". Поканата към българския държавен глава беше отправена по време на посещението на президента Еманюел Макрон през август т.г. в България.

...
Автор: В М, 6 декември 2017 10:49:15
Полет с френски изтребител на да ли е подходящо особено през 2017 г., като юбилейна година от инцидента или по-точно съюзническата атака срещу американския военен разузнавателен кораб ‚Либърти‘ извършена с френски изтребители ‚Мираж‘. Фактора френски изтреби е ключов, защото еврейска държава атакувала американските военни моряци и служители от американското радио-електронно разузнаване, както сега така и преди, не е сред страните които разполагат с необходимите знания, високо квалифициран персонал и възможности за производството на изтребители. Президентската среща в този контекст може да се използва обаче да бъде приета подходяща президентска декларация. След като невъоръжения и нямащ ескорт кораб ‚Либърти‘ бе обстрелян от изтребители френско производство, торпедиран от израелски катери /но не зная от къде са внос и от кого са предоставени катерите/ и обстрелян от тях, също както и спуснатите на вода от бедстващите моряци и редови разузнавачи спасителни лодки, един от моряците успява да замени обстреляна антена и да предаде сигнал към останалите военни кораби, спасявайки по този начин от сигурна гибел останалата част от екипажа. След като възниква опасност в района да се появят въоръжени мъже, израелските военни веднага прекратяват атаката и започват да се отдалечават, но възникналите рискове за тях са напълно елиминирани, чак когато началниците им успяват да се свържат с Вашингтон и успяват да убедят Линдън Джонсън /може би най-противния американски президент/ и тогавашния военен министър Мак Намара да предадат пак подчинените им моряци и разузнавачи, като наредят американските изтребители летящи вече към ‚Либърти’ и към базата на израелските изтребители в Хайфа, да се върнат обратно, забавяйки по този начин с много часове спасителните операции и оставяйки ги на риска от нови атаки. Отчитайки този инцидент преди половин век и това, че ключови за него се оказват предоставените на Израел оръжия, надеждата на израелските военни, че действията им могат да останат скрити, а световната общност излъгана относно това кой какво е извършил и не на последно място отчитайки поведението на фактически губернатора или президента /ако щатите се разглеждат като суверена страна, а не подвластна територия/ Линдън Джонсън, то съвместната президентска декларация би могла да се озаглави ‚Никога вече джонсънова свинщина‘, като в нея се декларира, че подчинените на главнокомандващия военни няма да бъдат предавани от него, дори това да е в поискано от много важен, прекрасен и любим съюзник.

Абонирай се за
НОВИНИТЕ БЕЗПЛАТНО