161505 статии       |       372 интервюта       |       1513 снимки       |       38118 абоната       |      
USD 1.72017| EUR 1.95583| GBP 2.18533|
In English На русском
София
24°
Пловдив
26°
Варна
26°
Вход Форум

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   БрекзитТурция

Форум

Коментари към статия: ЕС реформира общата селскостопанска политика

Опростени правила и по-гъвкав подход в общата селкостопанска политика ще гарантират, че тя ще постигне реално резултати и ще подпомага земеделските стопани, както и ще насърчава устойчивото развитие на селското стопанство в ЕС. Около това се обединиха експерти от ЕК .

Инициативата на Брюксел е държавите членки да поемат по-голяма отговорност, когато решават как и къде да инвестират средствата си по линия на общата селскостопанска политика, за да постигне амбициозните общи цели, свързани с околната среда, изменението на климата и устойчивото развитие.

Настоящата двустълбова структура се запазва, а чрез опростения и по-гъвкав подход ще бъдат набелязани подробни действия за постигане на целите, договорени на равнището на ЕС. Така всяка държава от ЕС ще разработи свой собствен стратегически план, одобрен от Комисията, в който ще определи как възнамерява да постигне целите.

Вместо върху съответствието с изискванията, акцента ще бъде поставен по-скоро върху наблюдението на напредъка и гаранциите за това финансиранетода бъде насочено към постигане на конкретни резултати. Преминаването от общовалиден към индивидуализиран подход означава, че самата политика, както и въздействието й върху реалния живот ще бъдат по-близо до хората, които я прилагат на практика.

Подкрепата за земеделските стопани ще продължи посредством системата за преките плащания. Изменението на климата и натискът върху природните ресурси ще продължат да оказват влияние върху селското стопанство и производството на храни.

...
Автор: не е за вярване, 5 декември 2017 11:17:55
ЕС търси „квадратурата на кръга“. Основно се отричат и осмиват (донякъде с право) 5-годишните планове от социалистическо време, но и ЕС нищо по-добро и успешно не измисли. Опитват разни тактики, „учат“ се, откриват всеки път Америка и измислят главозамайващи обяснения. Факт е, че истинските производители, особено по-малките все-повече биват притиснати от невероятната ЕС-бюрокрация и масово се отказват от борбата за оцеляване. Хубави думи, зад които се крие целта, европейското селско стопанство да се американизира, т.е. напълно да се подчини на концерните.

Абонирай се за
НОВИНИТЕ БЕЗПЛАТНО