159665 статии       |       372 интервюта       |       1513 снимки       |       38108 абоната       |      
USD 1.67911| EUR 1.95583| GBP 2.23108|
In English На русском
София
11°
Пловдив
13°
Варна
11°
Вход Форум

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   БрекзитТурция

Форум

Коментари към статия: Русия се подготвя за ядрена или химическа атака

Руски войски, разположени близо до крайбрежието на Черно море, са провели учения, разработвайки сценарий, при който Русия е нападната с химическо или ядрено оръжие. Това обявиха от руското военно министерство, цитирани от руските медии и news.bg 

Разгърнати на територията на три руски региона между Черно и Каспийско море, в ученията са участвали повече от 5000 войници.

Подготвяйки се за сценарий, при който Русия е атакувана с "оръжия за масово поразяване от хипотетичен враг", войниците са били облечени в специални костюми срещу химически атаки и газови маски.

Подразделения, специализирани в химическите оръжия, са били разположени в Краснодарския и Ставрополския край, докато най-малко 100 военнослужещи в съседния Ростовски край са започнали паралелно учение по обеззаразяване. Подобни учения са били проведени от руски войски близо до Армения през уикенда.

Били са разположени също така мобилни лаборатории и разузнавателни превозни средства, които могат да засичат следи от радиоактивност и химикали и потенциално да елиминират химическа или ядрена заплаха.

...
Автор: защо не?, 13 ноември 2017 17:52:16
Значи НАТО може да марширува предизвикателно до руските граници, ама Русия трябва да си трае и да търпи предизвикателствата! Ей наивници, къде ще падат бомбите, ако се стигне до конфликт? Тръгнало българското кутре да джафка по руската мечка, за да се хареса на новите си господари от ЕС и отвъд океана, дотам стигнахме... Пак сме слуги и обслужваме всякак чуждите интереси, особено с манипулиращи „новини“!
Автор: Да, 13 ноември 2017 23:55:06
Да, така е, както пише "Защо не?".

Абонирай се за
НОВИНИТЕ БЕЗПЛАТНО