159665 статии       |       372 интервюта       |       1513 снимки       |       38108 абоната       |      
USD 1.67911| EUR 1.95583| GBP 2.23108|
In English На русском
София
12°
Пловдив
16°
Варна
12°
Вход Форум

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   БрекзитТурция

Форум

Коментари към статия: Най-малко 40 души са загинали след потоп във Виена

Най-малко 40 души са загиналите и други 22 са изчезнали в резултат на наводненията, причинени от непрекъснатите проливни дъждове в Северен и Централен Виетнам, съобщи в четвъртък Националният координационен комитет за борба с последиците от природните бедствия.

Сред изчезналите е и журналист от държавната информационна агенция, който е бил отнесен от стихията, докато е правил репортаж в провинция Йен Бай. Според информацията централните райони Нге Ан, Тхан Хоа, Сон Ла, Хоа Бин са пострадали най-много от наводненията.

Там, повече от 1,2 хил. жилищни сгради са били наводнени и унищожени от свлачищата, а пътищата продължават да са абсолютно парализирани. Хиляди местни жители бяха принудени да напуснат домовете си, бягайки от постоянно покачващото се ниво на водата.

В някои провинции земеделските земи са под вода, електропроводите и комуникациите не функционират. Поради наводняването в близост до железопътната линия и срутването на една скална формация, движението на влаковете по трансвиетнамската железопътна линия Север-Юг също е временно прекъснато.

Виетнамският премиер Нгуен Суан Фук посети лично един от залятите райони днес. Ръководителят на виетнамското правителство изиска от местната власт да засили контрола си върху развитието на ситуацията с наводненията и незабавно да предприеме всички мерки за бързото връщане на нормалния живот към населените места, засегнати от природните стихии.

 

...
Автор: аз, 12 октомври 2017 11:19:59
Що за журналисти?! Къде е Виена и къде Виетнам?!

Абонирай се за
НОВИНИТЕ БЕЗПЛАТНО