159665 статии       |       372 интервюта       |       1513 снимки       |       38108 абоната       |      
USD 1.67911| EUR 1.95583| GBP 2.23108|
In English На русском
София
12°
Пловдив
16°
Варна
12°
Вход Форум

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   БрекзитТурция

Форум

Коментари към статия: Бивш военен министър: Борисов е душманинът на армията

Комисията "Грипен" стигна до "Самолетгейт" с намеци за корупция към президента Румен Радев. Проектът за закупуване на нови изтребители е бил компрометиран от екипа на Военното министерство. Това стана ясно след заседание на специално създадената временна комисия в парламента, информира NOVA. 

Ще се върнат ли в играта отстранените от процедурата американски изтребители F-16 и до какво ще доведе това забавяне – темата коментира в „Здравей, България” бившият военен министър Бойко Ноев.

„По стечения на обстоятелствата президентът е бил ръководител на процеса за избора на изтребителите. Той не е знаел, че ще стане президент след това. Очевидно е за всички, че около избора има много въпроси. В интерес на президента бе активно да участва в разясняването им. Трябваше комисията да получи цялата информация, за да се премахнат всякакви съмнения за вършене на грешни неща”, коментира Ноев.

„Чашата преля, когато правителството на Герджиков, назначено от него, оповести победител в конкурса една седмица преди да се смени правителството. Това води до съмнения. Според мен Радев претърпя политическа щета”, допълни той.

„С липсата на средства за армията и полицията Борисов се е превърнал в душманин на армията. Не знам дали той разбира това, но това е широко разпространено впечатлено сред военните. От първото му правителство досега парите само се режат, а проблемите не се решават. Премиерът трябва да предприеме сериозни мерки, за да изчисти този свой имидж”, коментира още Бойко Ноев.

...
Автор: Боби Михайлов, 6 октомври 2017 11:59:47
На всички е ясно, че определени кръгове им се иска в основата на търга да се заложат самолети от САЩ. (ако може да са втора ръка ОК ще има комисионни) За тяхно съжаление президента, когато е бил командващ е постъпил професионално, отитайки нашата малка територия, и че не ни трябва да имаме сериозна авиация само да известява ако има нарушение във въздушното пространство и да прихващат нарушители. На него му е ясно , е за голями битки и за сериозни модели няме пространство и не може да водим война. За това е предложил по леки и маневрени модели , но да са на ниска цена и да бъдат нови. Да се ремонтират наличните от нас и с директна доставка на комплектация от Русия. Какво лошо има в това. Какви са тези детски спорове. Какви са тези държавници, които ако се предложи доброто винаги са обратни. Г-н министер-председателя добре говори за западните балкани да се обединят ÄДМИРАЦИИ"за това , но как ще ги обедини след като не е в състояние да спре войната с презиоденството от неговите хора. Много лошо. Да се оставят министера на отбраната и президента да решат другите само да подкрепят. Едно говорят а им се иска всичко да минава през тях.

Абонирай се за
НОВИНИТЕ БЕЗПЛАТНО