159713 статии       |       372 интервюта       |       1513 снимки       |       38108 абоната       |      
USD 1.67165| EUR 1.95583| GBP 2.22152|
In English На русском
София
20°
Пловдив
23°
Варна
20°
Вход Форум

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   БрекзитТурция

Форум

Коментари към статия: България и Македония постигнаха компромис за текста на Договора за добросъседство

България и Македония хармонизираха Договора за добросъседство, чиято цел е да реши дългогодишните спорове между страните, съобщи македонският министър на външните работи, цитира местните медии БГНЕС

„Постигнахме компромис за текста. Подписването на Договора за добросъседство ще затвърди доверието между нас и ще покаже, че сме сериозни и искаме да създаваме приятелства в региона”, каза той.

Главата на македонската дипломация изтъкна, че Скопие ще се бори и за по-добро сътрудничество с Атина, а този контекст беше и неотдавнашното му посещение в гръцката столица.Той припомни, че предложи на Гърция временно решение, за се присъедини Македония към НАТО, след което преговорите около спора за името да продължат.

„Моята препоръка към Атина беше за ново начало на Македония и затова призовах да помислят каква съседка имат. Казах им: Ако искате да имате европейска демокрация, ръководена от правото, сега е моментът да ни помогнете и да позволите да влезем в НАТО. Това би значило инвестиране в по-добър климат, при който ще е възможно разрешаването и на най-големите проблеми”, рязясни Димитров.

Той призна, че не очаква промяна в гръцката позиция „за един ден”, защото това може да се случи постепенно.

...
Автор: ХХ, 14 юли 2017 11:45:49
И какъв е този "компромис"? Да не би да е, че Македония признава българския език в България, а България признава македонския?!

Абонирай се за
НОВИНИТЕ БЕЗПЛАТНО