159543 статии       |       372 интервюта       |       1513 снимки       |       38107 абоната       |      
USD 1.69571| EUR 1.95583| GBP 2.23031|
In English На русском
София
18°
Пловдив
25°
Варна
25°
Вход Форум

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   БрекзитТурция

Форум

Коментари към статия: Фандъкова: До края на юли се очаква да пристигнат нови 60 автобуса

"При всички случаи градът ни трябва да се развива, въпросът е как, в кои зони е добре. Хората са прави да се притесняват, защото във времето на силен инвеститорски интерес, се започнаха доста сериозни строежи. Изправени сме пред дилемата - спазването на закона и целесъобразността. Това е много тежък за нас въпрос, но направихме всичко възможно някъде да не бъде допуснато строителство на високи сгради.Това коментира в студиото на "Денят започва" кметът на град София Йорданка Фандъкова, съобщава БНТ.

Кметът на София заяви, че е голям радетел за запазване на паветата и бе категорична, че навсякъде, където има възможност, те ще се възстановят. Тя сподели още, че с надежда да стабилизират целия булевард, са въвели нова методика за изграждане на бетонова стабилизация под паветата.

За бул,"Цар Борис III" не се предвижда реконструкция на настилката. Европейските средства са за цялостна реконструкция на линията на трамвай номер 5. Йорданка Фандъкова заяви, че се избира изпълнител за доставка на 13 нови трамвая.

Относно модернизацията на градския транспорт кметът на столицата сподели, че до края на юли очаква да пристигна нови 60 газови автобуса с климатизация по линиите в северните райони на София. Тя призна още, че в момента има процедури за избор на изпълнител за нови 120 автобуса, а програмата на Общината е достигна средна възраст до 5,6 години, както и процедура за първите електробуси.

...
Автор: Софиянец, 13 юли 2017 16:15:57
Фандъкова, досега ти направи много за София. Но сега, откъде тази любов към паветата? Нима искаш София да се върна в каменната епоха? Как няма да сменяш настилката на бул. "Цар Борис Трети"? Та това е най-натоварената улица, по която се раздрънкват даже чисто новите коли! И е вход към столицата откъм Гърция! Я помисли малко и действай правилно!

Абонирай се за
НОВИНИТЕ БЕЗПЛАТНО