159713 статии       |       372 интервюта       |       1513 снимки       |       38108 абоната       |      
USD 1.67165| EUR 1.95583| GBP 2.22152|
In English На русском
София
20°
Пловдив
23°
Варна
20°
Вход Форум

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   БрекзитТурция

Форум

Коментари към статия: Вече узакониха гей браковете в Германия

Германският парламент узакони еднополовите бракове на заседание в петък, предаде НОВА.

След новата поправка в правния кодекс на страната вече ще се казва, че „бракът е встъпване до живот от двама души от различен или еднакъв пол“.Изменението дава пълни брачни права на гей двойките, включително и това да осиновяват деца. Досега хомосексуалните в Германия можеха да „регистрират партньорството си”.

Долната камара на германския парламент прие проектозакона с 393 гласа „за“ и 226 „против“. Горната камара вече е одобрила браковете и се очаква тя да влезе в сила преди края на годината.

Предложението беше включено в дневния ред на парламента от коалиционния партньор на Меркел - Социалдемократическата партия (СДП), както и от партията на Зелените и лявата „Ди Линке“. Против се обявиха крайнодясната „Алтернатива за Германия“ и консерваторите от Християндемократическия съюз (ХДС).

Миналата неделя от СДП заявиха, че едно от изискванията на партията при евентуална нова коалиция с консерваторите след предстоящите през септември парламентарни избори ще е именно узаконяването на еднополовите бракове. Тяхната позиция идва ден преди да бъде публикувано интервю на Меркел в женското списание „Бригите“, в което тя за първи път намекна за този обрат в политиката си. Преди това канцлерът бе против законовите съюзи при хомосексуалните.

...
Автор: Hic iacet, 1 юли 2017 11:00:25
Немският народ е ,ДУХОВЕН водач на настоящата Пета, Германска културна епоха на Арианската коренна раса на човечеството. Спасението на германския народ и на човечеството е ЕДИНСТВЕНО в ДЕЙСТВИТЕЛНОТО Християнство!!!
Автор: Mladen, 10 юли 2017 12:15:00
Не бързайте, ме виновен за липсата на толерантност, но аз съм против него. Може би аз няма да се показват актуални, но струва ми се, че семейството трябва да се състои от един мъж и една жена. Само в такива семейства деца ще се изведе на основните семейни принципи. Важен момент е, че хомосексуални семейства не може да възпроизвежда, която заплашва да намали населението на Европа. В Европа започват да преобладават хората, които принадлежат към тези религии, където е призната само брак между един мъж и една жена. С приемането на такива закони, ние ще дойдем на факта, че ние ще станем малцинство в Европа. Тъй като в Германия - водеща европейска държава, такива закони се приемат, с течение на времето това може да стане като условие за приемане на страни от ЕС или получаване на определени преференции за членовете на Съюза. Това е моето лично мнение. И аз не го налагат на никого. Но ми се струва, че тези закони може да унищожи много от европейските принципи, на която е създадена обединена Европа!
Автор: Българин, 11 юли 2017 10:15:01
Младене, обърни сериозно внимание на българския си, че явно си го забравил вече или нкога не си го научил...
Автор: Mladen, 11 юли 2017 12:26:08
Моля те, прости ми, аз живея в Германия много години

Абонирай се за
НОВИНИТЕ БЕЗПЛАТНО