171380 статии       |       372 интервюта       |       1513 снимки       |       38131 абоната       |      
USD 1.7322| EUR 1.95583| GBP 2.29208|
In English На русском
Вход Форум

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   Брекзит

Форум

Коментари към статия: Путин: Русия няма да се върне към комунизма

Русия трябва да промени ситуацията към по-добро, а не да чака да се върне към комунизма. Това заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от RT.

Днес Путин държа ежегодното си изявление пред руското Федерално събрание. През миналата година той обърна внимание предимно на външнополитическото състояние, но през тази говори повече за състоянието на самата страна.

„През тази година руснаците ще усетят промени към по-добро. Благодарение на колективните усилия, които положихме през последните години, сега ще можем да инвестираме огромни ресурси в развитието на Русия. Никой не е дал тези средства и не сме ги заемали. Те са създадени от милионите наши граждани. Сега с тях ще трябва да подобрим тяхното благосъстояние.

До 2024 г. ние трябва да достигнем положителен нетен ръст на населението. За първи път златният и валутният резерв напълно покриват външния ни дълг. Ние целим ръст на производителността на труда, увеличаване на износа на нехранителни стоки, подобряване на бизнес климата и премахване на икономическите ограничения“, заяви Путин.

Той обеща повече пари за подпомагане на семейства с деца и данъчни облекчения за многодетни семейства. Според него в момента 19 млн. души в страната живеят в бедност, но припомни, че преди 19 години техният брой е бил 40 млн.  

Путин похвали младите експерти, които са осъществили технологичен пробив в сферата на отбраната. Той заяви, че темпът на ръст на икономиката на Русия трябва да достигне 3 процента.

...
Автор: цецо мецо, 21 февруари 2019 01:12:28
Русия не се е освободила все още от комуниститическите организации, имена, формати и мислене. Може и да не се върне (иска му се на Путин), но както е казала циганката: "А дано, ама надали"): Всичко все още е Проспект Карла Марска, имени Ленина, Комсолмол'скащ Правда (комсомолская = комунистический союз мелодежи) и т н. Това смесено със слепия национализъм (някой иска да ги превземе???) прави невъзможно за обществото да напредне към капиталистическите модели на социално поведение. Жалко, но факт.

Абонирай се за
НОВИНИТЕ БЕЗПЛАТНО