171273 статии       |       372 интервюта       |       1513 снимки       |       38131 абоната       |      
USD 1.73052| EUR 1.95583| GBP 2.27713|
In English На русском
Вход Форум

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   Брекзит

Форум

Коментари към статия: Кралев настоява Витоша да стане удобна за зимни спортове

Министърът на спорта Красен Кралев споделя, че София е поканена лично от Томас Бах, президента на МОК, да се кандидатира за домакин на младежките зимни олимпийски игри.

Според министъра, столичани няма да имат нищо против Витоша да се обнови и да може да предлага съвременни условия за зимен спорт. Той сподели пред БНТ, че са напълно неоснователни твърденията, че ще бъде допуснато строителство извън наличните съоръжения и писти, цитира Столица.бг

За да може да се предприеме каквато и да било промяна на Витоша, трябва да се промени планът за управление на Витоша. Едва тогава компанията – собственик на съоръженията може да предприеме някаква инвестиция. Кралев смята, че корекцията в закона ще бъде направена съвсем скоро. СОС също трябва да подкрепят промяната, за да бъдат решени всички проблеми на Витоша.

Кралев е категоричен, че страната ни има стабилно лоби в МОК и шансовете за домакинство са големи. Решението за домакинството трябва да се вземе от изпълнителното бюро, където подкрепата за България е много силна.

Министър Кралев каза, че бюджетът за домакинството е в границите на около 40 млн.лв. Ако това се случи, се планира на Витоша да се провеждат състезанията в алпийски ски, състезанията на закрито – в столичната „Арена Армеец“ и Зимния дворец, който бе ремонтиран наскоро. За биатлон, ски бягания и ски скокове ще се подготви Банско.

...
Автор: Итака, 6 ноември 2018 14:10:19
Чета и си мечтая всичко това да се случи, и не е невъзможно стига хората да почнат да мислят разумно и да не се мери всеки сантиметър при правене на нови планове
Автор: Марин, 6 ноември 2018 14:58:26
За мен това ще бъде една сбъдната мечта! Зимна Олимпиада и то на 30 минути от центъра на София. Дано промените в плана за управление на Витоша да бъдат приети най-после. Това е единственият начин старата инфраструктура в планината да бъде подменена с нови и модерни съоръжения.
Автор: Станислав, 6 ноември 2018 16:05:29
Съвсем логично е Витоша да стане годна за зимни спортове. И защо въобще това не се е случило досега?
Автор: Манол, 6 ноември 2018 18:03:39
Нещата досега не се случват заради Зелените, които пречат на развитието на планината, по поръчка на Прокопиев.
Автор: Тончо, 6 ноември 2018 20:09:28
Само да държат зелените по-далече от реновирането на съоръженията...

Абонирай се за
НОВИНИТЕ БЕЗПЛАТНО