169671 статии       |       372 интервюта       |       1513 снимки       |       38125 абоната       |      
USD 1.72441| EUR 1.95583| GBP 2.2495|
In English На русском
Вход Форум

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   БрекзитТурция

Форум

Коментари към статия: Фандъкова: София е в топ 10 на световните градове по стартъпи

"Инвестициите в инфраструктура са инвестиции в днешния ден, а инвестициите в образование и иновации са инвестиции в бъдещето." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на конференцията  SOFT UNIT за IT сектора. Конференцията разглежда предизвикателствата пред сектора и възможностите, които има в България  за развитие на бизнес.

"Вие тук сте част от онези хора, които изграждат бъдещето на този град. По един нов и специален начин  вие сте част от учителите, които превръщат новите умения в нови възможности, а новите възможности са ново качество на живот. Аз вярвам, че професионалистите и иновативните млади хора са големият капитал на София", каза още Фандъкова.

Кметът на София припомни, че София е в топ 10 на световните градове по започване на стартъп и е притегателен център за все по-големи компании в IT сектора. Само за 5 години софтуерният сектор бележи ръст от 120 процента и е най-бързоразвиващият се сектор, който създава нови високоплатени работни места. Кметът посочи, че често пъти администрацията е скептична към иновативните технологични подходи  и в  своята работа тя насърчава отварянето ѝ към младите иновативни хора в столицата. 

"В нашата работа на терен не всичко може да стане с бързината на дигиталния свят, но съм убедена, че с новите технологични решения все по-бързо успяваме да решаваме реални проблеми. Затова се радвам на всяка компания, която се включва в решаването на градските предизвикателства " – посочи още Фандъкова.

 

...
Автор: Българин, 29 септември 2018 12:09:15
"Стартъп" и "Стартъпи" не са български думи. Стартъп може би е комбинация (на български) от СТАР и ТЪП. Може би това е авторът, който не може да преведе на български това, което е преписал отнякъде на английски?

Абонирай се за
НОВИНИТЕ БЕЗПЛАТНО