217207 статии       |       475 интервюта       |       1540 снимки       |       38125 абоната       |      
USD 1.85845| EUR 1.95583| GBP 2.28024|
In English На русском

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   КоронавирусИзбори 2 в 1Конфликтът Русия-НАТОМаймунска шарка

Тема в снимки: Житните кръгове през 2014 - красивата "извънземна" атракция

31 юли 2014, четвъртък; Източник: Веселина Стефанова;
Send to Kindle

Най-новата атракция за туристите, и не само, в световен план са житните кръгове. 

Мистериозните кръгове обаче занимават човечеството от векове. Първите исторически записки за геоглифи – формирования върху сняг, пясък, вода, житни посеви – датират от XVII век. Интересът към тях обаче придобива по-научна насоченост с появата на авиацията, която позволява най-малкото регистрирането им в техния цялостен вид.

При всички от тях се наблюдава специфика - стъблата са прегънати и прогорени по технология, която не е земна. След "обработката" растенията продължават да растат. Почвата под растенията се променя след тази намеса. Не е радиоактивна, но структурата й е по-различна. Животните се страхуват да влизат в кръговете, хората усещат влияние.

В последните 40 години, откакто се изследват житните кръгове, се наблюдава усложняване на картините. Няма обаче никакъв успех в разгадаването им. Според уфолозите този вид комуникация вероятно не е послание към нашата цивилизация, а общуване между други цивилизации извън нашата. 

В житните кръгове има остатъчна радиация, която може да има негативен ефект върху хората, които отиват на мястото. Измерванията показват излъчване на енергия на честоти от 5 килохерца няколко дни след появата на кръговете. Тази честота е в чуваемите граници и някои чуват високи, пискливи звуци и трели. Тялото на много хора реагира при посещение на житен кръг, като често срещани симптоми са гадене, главоболие, световъртеж, усещане за горене и различни болки. Тези симптоми съвпадат със здравните проблеми, предизвикани от радиация. Мобилните телефони, камерите, часовниците и най-вече електронните уреди спират да работят, а компасите на прелитащите отгоре самолети се въртят безконтролно.

Очевидци на образуването на житни кръгове съобщават за забелязано червеникаво сияние на нивото на земята. Повалянето на растенията свършва за няколко минути. 

Представяме ви галерия от най-новите формирования в Европа, от настоящата година. Прави впечатление, че кръговете стават все по-начесто във времето.

Снимка 1 от 12

Житна формация от 30 юли в Англия Тази много интересна житна формация е открита в сряда, 30 юли 2014, в Roundway Hill, близо до Devizes, Wiltshire, Англия

Снимка 2 от 12

Този житен кръг е открит на 29 юли, 2014 в Green Street, близо до Avebury, Wiltshire, Англия

Снимка 3 от 12

На 27 юли 2014 в Англия е открит още един житен кръг – в Parkers Hill Plantation, близо до Cherington, Gloucestershire.

Снимка 4 от 12

Тази нова житна формация е открита на 24 юли 2014 в Sutton Hall, близо до Rochford, Essex, Англия.

Снимка 5 от 12

Може в Англия да се срещат най-много, но житните кръгове са разпилени по цял свят. Това е житния кръг, който се появи на 6 юли 2014 край Пилзен, Чехия.

Снимка 6 от 12

Този житен кръг е открит на 16 юли 2014 близо до Marlborough, Wiltshire, Англия, но за съжаление, още на 17 юли фермерът е окосил кръга.

Снимка 7 от 12

Сложен житен кръг от 10 юли 2006 г. в Kessel-Ro, област Brabant, Белгия.

Снимка 8 от 12

Още един житен кръг в Чехия, от 28 юни, тази година, в местността Босковице.

Снимка 9 от 12

Житни форми в Италия, на 20 юни 2014 година, край градчето Понтекуроне.

Снимка 10 от 12

Робърт ван ден Брьоке открива поредния житен кръг в Холандия - 26 юни 2014. Вечерта на 25 срещу 26 юни, малко след полунощ, холандският екстрасенс Робърт ван ден Брьоке е открил с приятеля си Рой Бошман поредния житен кръг - в Standdaarbuiten.

Фермерът е разрешил хора да посещават тази забележителна формация, като е сложил кутия за дарения.

Снимка 11 от 12

На 8 юни тази година в Турия (Turija), и в Сърбия е забелязан житен кръг във формата на лабиринт.

Снимка 12 от 12

Най-новата атракция в Южна Германия от 31.07.2014- фигурата е близо до Мюнхен.