217321 статии       |       476 интервюта       |       1541 снимки       |       38125 абоната       |      
USD 1.85001| EUR 1.95583| GBP 2.26894|
In English На русском

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   КоронавирусИзбори 2 в 1Конфликтът Русия-НАТОМаймунска шарка

Тема в снимки: Европа се готви за Берлинале

19 януари 2015, понеделник; Източник: БГНЕС;
Send to Kindle

Берлинският международен кинофестивал е едно от най-важните събития в света на киното в Европа. Той се нарича още и Берлинале, по подобие на венецианското биенале. Другите значими кинофестивали са във Венеция и Кан.

По време на събитието се раздават следните награди - "Златна мечка“ в категориите най-добър филм и цялостни постижения и „Сребърна мечка“, в категориите - най-добър режисьор, най-добър актьор, най-добра актриса, най-добра музика, изключителни постижения от артист и гранд приз за кратък филм.

Тази година ще се Берлинският международен кинофестивал ще се проведе за 65-и път в периода от 5 до 15 февруари. Приготовленията за събитието обаче вече са започнали.

Снимка 1 от 3

В началото всичко бе само метал...

Запазена марка за фестивала Берлинале са наградите, които се раздават на победителите. Те са под формата на бронзови мечки. Преди да добият този вид обаче, металът се нагорещява и се излива в специални калъпи.

Снимка 2 от 3

Стремежът към съвършенство е постоянен

След като се охлади металът, готовият продукт търпи допълнителна обработка, за да добие вид на статуетка. Именно тя ще зарава някои от победителите в различните категории.

Снимка 3 от 3

Открийте разликите!

На пръв поглед готовата статуетка не се различава много от недообработената. Въпреки това са нужни много усилия и търпение, за да може наградата да " заблести" с пълна сила. Все пак за носителят на престижната награда не е важно как изглежда "мечката", а за какво е спечелена.