Дипломати разкритикуваха Груевски и състоянието на демокрацията

Дипломати разкритикуваха Груевски и състоянието на демокрацията
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Посланици на редица западни държави в Македония подложиха на критика действията на правителството.

Дипломатите изразиха съмнения в това доколко правителството в Скопие е отдадено на демокрацията и европейските ценности, след като не успява да отговори на обвиненията за злоупотреби с власт.

На срещата с Груевски са участвали посланиците на САЩ, Франция, Италия, Обединеното кралство, Германия и ЕС.

"Изразихме нашата загриженост пред премиера, че правителството му не е постигнало напредък в това да отговори на многото обвинения в злоупотреби с власт, произтекли от разкритията. Това продължаващо бездействие хвърля сериозна сянка на съмнение в това доколко правителството на Македония е отдадено на демократичните принципи и ценностите на евроатлантическата общност",  казват посланиците.

Посочва се още, че невъзможността да се демонстрира решителност с конкретни действия ще подкопае напредъка на Македония към членство в ЕС и НАТО.

Посланиците очакват, че при тези разкрития на "категорично недопустимо поведение ще бъдат взети политически и законови мерки срещу отговорните".

Посланиците изразиха съчувствие за трагичната смърт на полицаите, които загинаха в Куманово, и се присъединиха към политическите лидери и гражданите в осъждането на насилието.

 

#Никола Груевски #дипломати #Македония

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"