Хиляди активисти в Перу на протест в защита на климата

Хиляди активисти в Перу на протест в защита на климата
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Хиляди излязоха по улиците на протест в Перу с цел да привлекат вниманието на участниците в международната конференция за климата, които да договорят глобално споразумение за защита на планетата, застрашена от глобалното затопляне.

Голяма част от протестиращите са от Бразилия, Еквадор и Боливия. Те настояват правителствата им да защитават природните ресурси. В демонстрацията участват студенти, еколози, чиновници, работници, представители на местни племена.

Конференцията за климата започна на 1 декември и трябва да постави основите на постигането на глобално споразумение за намаляване на парниковите емисии. Споразумението трябва да влезе в сила през 2020 г.

Конференцията ще продължи до 12 декември. За сигурността на преговорите в Перу се грижат над 12 хил. полицаи.

В същото време учени провеждат мащабен проект, който трябва да покаже как морският живот в еко системата на кораловите рифове може да изчезне в рамките на 100 години. Проучването става чрез снимки на рифовете, които ще помогнат на изследователите да изяснят последиците от затоплянето и замърсяването на океана.

Те ще изследват до 80 километра от огромен морски участък, който обхваща Индонезия, Филипините, Малайзия, Папуа Нова Гвинея, Соломоновите острови и Източен Тимор. В участъка са 1/3 от кораловите рифове в света.

#Перу #Бразилия #Еквадор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »