Изнасилване на дете хвърли в шок село Дебелт

Изнасилване на дете хвърли в шок село Дебелт
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Няколко сигнала за насилие в ОУ „Антон Страшимиров" в бургаското село Дебелт се появиха, след като родители на петокласник се оплакаха, че синът им е бил изнасилен от осмокласник в същото училище, съобщи Нова ТВ.

Случаят е от миналата седмица. Майката на 11-годишния Георги, който е с умствена изостаналост, открила кървави петна по тоалетната и дрехите на момчето. По-късно то й разказало, че едно от по-големите момчета в училище - Брайко, го заключило в тоалетната на училището и „му направил нещо лошо, заради което го боли дупето". В петък родителите завели сина си в хирургично отделение на Бургаската многопрофилна болница, където то се намира и в момента. Детето е с разкъсан анус.

Жителите на селото настръхна, след като стана ясно, че циганче е изнасилило 11-годишно момче в тоалетните на ОУ „Антон Страшимиров". Десетки родители са шокирани от историята и се заканват да не пуснат децата си в това училище, докато не бъде изключен насилникът Брайко, наричан още Топчо. Ресурсният учител на Георги Станимир Желев заяви, че не е чул нищо и не пожела да коментира случая. Преподавателят така и не разказа своята версия за инцидента.

14-годишният Брайко не е задържан, защото е малолетен. Оказва се, че преди време родители на други деца са подавали сигнали в училището за насилие от страна на момчето.

Едва в понеделник вечер, два дни след инцидента, директорката Вангелова е информирала Агенцията за социално подпомагане в Бургас. В училището няма охрана и затова родителите са притеснени да водят децата си на училище.

От понеделник в Дебелт има засилено присъствие на жандармерия. Нощта е преминала спокойно. Има насрочен протест, съобщава ТВ7. 

Свидетелят на бруталното деяние е дал показания и е посочил виновника. Насилникът също е оказал съдействие на органите на реда и в момента е в дом за временно настаняване. Вече е изключен от училището в Дебелт.

#училище #изнасилване #насилие #Дебелт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"