Пеле вече не е на хемодиализа

Пеле вече не е на хемодиализа
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пеле вече не е на хемодиализа, след като състоянието му се подобри, съобщиха от болницата "Алберт Айнщайн" в Сао Паоло. Той постъпи там в понеделник заради инфекция на пикочния мехур и беше подложен на хемодиализа, заради антибиотично лечение на бъбреците за прочистване на вредни бактерии в кръвта.

Състоянието на 74-годишната легенда е описано като добро, но той все още е под интензивни грижи.

Някои от местните медии в страната писаха, че Пеле страда от сепсис, след като не реагира на антибиотиците и описаха състоянието му като "деликатно".

Футболистът опроверга информациите, че е бил преместен в интензивното отделение на болница "Алберт Айнщайн" в Сао Пауло, след като състоянието му се е влошило в четвъртък. Заяви, че се чувства добре и съобщенията в пресата не отговарят на истината.

"Не са ме местили в интензивно, просто - в специално отделение от съображения за конфиденциалност, написа той в Туитър. Въпреки че ценя всички посетители, които ме навестиха, на мен наистина ми е нужно да продължа лечението си в спокойна обстановка. Приятно ми е да усещам вашата любов и поддръжка и благодаря на Господ, че с мен не се случва нищо сериозно".

#хемодиализа #Пеле #футбол #спорт #Алберт Айнщайн #Сао Паоло

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"