Президентът определи бюджета като “сбъркан”

Президентът определи бюджета като “сбъркан”
“Когато един бюджет е сбъркан изначално, той трябва да бъде актуализиран", смята президентът Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

“Когато един бюджет е сбъркан изначално, той трябва да бъде актуализиран. Бюджетът беше сбъркан нарочно, което прави неговата актуализация още по-необходима, защото истината за цифрите в държавата не бяха казани в началото на годината, а бяха сгрешени съзнателно”, каза президентът Росен Плевнелиев, след като прочете откъс от книгата на Валери Петров „Пет приказки“ в Борисовата градина.

Плевнелиев добави, че в момента не правят нищо повече от това да кажат истината на народа за приходите. Той подчерта, че служебното правителство има една единствена функция – то трябва да бъде честно към народа и да каже истината за цифрите и фактите. „Разбира се, в парламента ще има дебати и ще се прецени в каква степен да се вземе нов дълг и в каква степен да се подкрепи финансовата система, както и как да се разпределят разходите”, коментира държавният глава.

„В началото на годината, когато се прави Закон за МВР, са обещани на 50 хил. служители по-големи заплати и допълнителни бонуси. Това нещо струва 160 млн. лева, а няма 1 лев в бюджета. Кой е честен с българския народ?”, попита президентът.

#Росен Плевнелиев #Борисовата градина #Парламента #служители #бюджета #президентът #закон #приходите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"