Здравният министър предвижда промени в управата на няколко болници

Здравният министър предвижда промени в управата на няколко болници
Мирослав Ненков предвижда промени в управата на няколко болници. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Служебният здравен министър Мирослав Ненков заяви в сутрешния блок на бТВ, че предстоят промени в бордовете на няколко болници. Сред тях са Онкологията и болницата в Бургас. Дали има нарушения във ведомството от страна на предходния министър Таня Андреева, Ненков ще обяви следващата седмица.

Предварителните данни показват, че бюджетът на Фонда за лечение на деца е изчерпан. Той е бил 5 милиона лева.

„Вероятно ще се наложи и смяна на обществения съвет на фонда. Новият директор би могъл да оптимизира разходите във фонда”, коментира здравният министър. Уволненият от предходния здравен министър Таня Андреева Павел Александров е върнат начело на Фонда.

„В Спешна помощ има съмнения за нарушения в обществени поръчки, но повече подробности ще мога да дам другата седмица. Пример не мога да ви дам, но има вероятност да се спрат ремонти на спешните отделения в страната. Те ще бъдат направени по прозрачен начин. Липсата на пари в НЗОК ще преборим с оптимизация на работата и много икономии. Легловата база е много голяма на фона на обемите на пациентите, които обслужват. Това е оценката и на външните експерти”, посочи Ненков.

Той потвърди връщането на работа в Спешната помощ на директора Георги Гелев, когото Андреева опита да смени, но не успя, защото той излезе в болнични.

#Мирослав Ненков #Таня Андреева #НЗОК #Георги Гелев #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »