Димитър Ганев: ГЕРБ и ББЦ имат основание да искат предсрочни избори

Димитър Ганев: ГЕРБ и ББЦ имат основание да искат предсрочни избори
Димитър Ганев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Димитър Ганев от "Галъп Интернешънъл" призна, че никоя социологическа агенция не е прогнозирала такава голяма разлика в преднината на ГЕРБ спрямо БСП. Според него "България без цензура" се е представила добре.

„Голямата изненада е мобилизация на ГЕРБ и колапс за БСП. ГЕРБ е успяла да мобилизира практически цялата си периферия, а БСП не е успяла да мобилизира дори твърдото си ядро. Най-силната кампания беше на "България без цензура". Реформаторският блок също успя да мобилиза своите избиратели със сигурни шансове за присъствие в Европейския парламент“, коментира Ганев, цитиран от БНР.

Според него, има практически паритет между блока на управляващите БСП-ДПС и блока на опозицията ГЕРБ-Реформаторски блок.

„ГЕРБ е в пълното си право да поиска наесен предсрочни парламентарни избори, "България без цензура" също има това основание. "Атака" няма да изпрати свой представител в Европарламента и в този смисъл ще стане доста по-послушен партньор на управляващите, ако в следващите дни не се обяви курс към избори наесен“, коментира експертът.

Димитър Ганев прогнозира, че Реформаторският блок вероятно ще изпрати втория в листата си Светослав Малинов, а не Меглена Кунева, която е водач, в Европарламента, тъй като близо 60 на сто от привържениците на Блока са използвали преференциален вот. Повече от половината за гласувалите за "България без цензура" също са гласували преференциално и това е шанс за Ангел Джамбазки от ВМРО.

#Димитър Ганев #Ганев #ГЕРБ #БСП #България без цензура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2019
Последно от Избори 2019

Всички новини от Избори 2019 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"