Имаме проблем…!

Имаме проблем…!
A A+ A++ A

Отнемат децата на млада майка, нямала пари да ги храни, професор от СУ „Св. Кл. Охридски“ се „пенсионира“, защото пиянствал, Пеевски се превръща в „ЕвроПеевски“, деца не излизат от дома си, защото нямат обувки….! Всичко това са теми от новините днес. Става дума за държава в ЕС, член на НАТО, става дума за… България… в ХХІ в.!

Очевидно имаме проблем, очевидно този проблем е голям, въпросът е, как да го разрешим? Очевидно е и това, че сме на „куйрука“ по свобода на словото, пък уж сме правова, демократична държава! Учениците ни бяха едни от най-добрите в света по разни престижни, международни състезания, а сега четем за „Борис 3“, „пушки“ при хан Аспарух, „танк“ в четата на Ботев, а бай Ганьо говорел „аЕрогантно“ и „след смъртта на бабичката си дядо Матейко заживял с кротката си магаричка“ …!

Начините да се променят нещата всъщност са два – образование и морал. Едното е от училището и от семейството, другото трябва да дойде пак от семейството, но и от църквата. Само че в училище се водят спорове дали Вазов да отпадне от програмата, а църквата, вече по традиция – никаква я няма!

Дали ситуацията е „надежда всяка оставете“, или все пак има светлина в тунела…!?

#Надежда #НАТО #Аспарух #деца #майка #Пеевски #Вазов #Ботев #морал #образование

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »