"Лудогорец" победи "Лацио" с 0:1

"Лудогорец" победи "Лацио" с 0:1
Снимка: pressadaily.bg
A A+ A++ A

Българският шампион „Лудогорец“ спечели гостуването си в Рим срещу италианския гранд „Лацио“ с 1:0 в мач от 1/16 финалите на Лига Европа.

Двубоят се игра на „Стадио Олимпико“.

Единственото попадение бе дело на Роман Безяк в 45-ата минута, който вкара с красив удар от разстояние.

В 9-ата минута реферът отсъди дузпа за „Лудогорец“ след игра с ръка на Лорик Кана, но Дяков пропиля възможността да открие резултата.

И двата отбора продължиха срещата на високо темпо и изиграха динамично първо полувреме, като българският тим рядко отсъпваше на именития си съперник.

Втората част започна оспорвано, като в 50-ата минута съдията отсъди втора дузпа, този път за „Лацио“, но вратарят на „Лудогорец“ Влади Стоянов продължи отличното си представяне и спаси.

Четири минути по-късно капитанът Светослав Дяков получи втори жълт картон за нарушение и се наложи да напусне терена.

В 72-ата пък Каванда фаулира грубо Йордан Минев и получи директен червен картон, прекратявайки численото превъзходство на „Лацио“.

„Лудогорец“ успя да удържи на натиска на италианците, като на няколко пъти стражът Стоянов се намеси класно, а в 77-ата минута Ешпиньо изчисти топката от гол линията след опасна атака на римляни.

Разградчани успяха да приключат мача без да допуснат гол и си осигуриха важна преднина преди реванша в София другата седмица.

#"Лудогорец" #Лига Европа #"Лацио"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"