Манчев оцени гаранцията от 1 млн. лева като форма на натиск

Манчев оцени гаранцията от 1 млн. лева като форма на натиск
Според Манчев гаранцията е форма на натиск. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Самата гаранция показва преднамереност на обвинението", коментира директорът на „Риск Инженеринг" Богомил Манчев, като призна, че гаранция от 1 млн. лв. се плаща трудно и оцени високата сума като форма на натиск.

Той заяви в сутрешния блок на бТВ в понеделник, че проектът за АЕЦ "Белене" е спрян с решение на Министерски съвет, а решението на Народното събрание е само одобрение на това на кабинета.

„След като водихме преговори с НЕК, те поискаха редуциране, а не прекратяване на договора", допълни Богомил Манчев. С аргумента за търговската тайна, той отказа да посочи сумата, която компанията му трябва да получи.

„Аз имам чисто частни търговски отношения с компания (консултантът „Уорли Парсънс - б.р.), която има отношения с държавата (чрез НЕК - б.р.)", продължи Манчев. Именно поради тази причина той оценява обвинението срещу него като неправомерно, за което възнамерява да заведе дело срещу прокуратурата.

„Още когато се случи акцията, обявих, че има частен интерес. Аз по правния ред не трябва да съществувам в обвинението. Държавата направи най-голямата си грешка - показа, че човек може да бъде обвиняем, само защото има договор", заяви Манчев.

По-рано бившият енергиен министър Делян Добрев каза, че проектът по АЕЦ "Белене" е спрян с решение на Народното събрание от март 2012 г., а решенията на парламента в България са закон и съответно трябва да се прилагат.

#Богомил Манчев #АЕЦ Белене #Делян Добрев #НЕК #Риск инженеринг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници