Държавата е предприела мерки за защита на НЕК по делото за АЕЦ „Белене“

Държавата е предприела мерки за защита на НЕК по делото за АЕЦ „Белене“
Предприели сме мерки за защита интересите на НЕК, заяви икономическият министър Драгомир Стойнев. Снимка: argumenti-bg.com
A A+ A++ A

Предприели сме мерки за защита интересите на НЕК, заяви икономическият министър Драгомир Стойнев във връзка с изнесена по-рано от ГЕРБ информация за арбитражното дело между НЕК и „Атомстройекспорт“, съобщи БГНЕС.

Министърът обясни, че има отправени покани за разяснения по АЕЦ „Белене“ и към Бойко Борисов, Трайчо Трайков, Делян Добрев, Валентин Николов, както и към всички ръководства, които са били в сферата на НЕК, и всички експерти.

„Няма забавяне в решенията и няма забавяне на действията ни“, категоричен е Стойнев. Икономическият министър подчерта, че НЕК е предоставила информация и е в непрекъснат диалог с представителите си. „Новото ръководство на НЕК е предприело действия за изчистване на нередности и забавяния, наследени от предишни кабинети“.

„Не използвайте сериозни проблеми, за да печелите обществено внимание. Проблемът не е на Стойнев, предишния или следващия министър, проблемът е как представители на политическите сили поставят политическите над националните интереси“, казва Стойнев.

#Делян Добрев #Валентин Николов #Бойко Борисов #Трайчо Трайков #НЕК #Драгомир Стойнев #АЕЦ Белене #дело

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »