Луксозните имоти в София 25 пъти по-евтини от тези в Лондон

Луксозните имоти в София 25 пъти по-евтини от тези в Лондон
Най-скъпите имоти, чиято стойност е съизмерима с тази в световните топ дестинации, са по-малко от десет и цената им рядко надхвърля 10 млн. долара. Снимка: www.mirela.bg
A A+ A++ A

Лондон е световен рекордьор по ценови нива на луксозните имоти, сочи доклад на Christie’s. Ако средната цена на лукс имот в Лондон е 53 890 долара на кв.м, то в българската столица тя е 2 650 долара на квадрат, а в Далас тази стойност е 6 450 долара на кв.м., то това прави луксозните имоти в София с около 25 пъти по-достъпни от къщите и апартаментите в столицата на Великобритания, предаде http://darikfinance.bg.

Проучването се концентрира основно върху 10 дестинации, определени като най-желаните и скъпи в света – Далас, Хонконг, Лондон, Лос Анджелис, Маями, Ню Йорк, Париж, Сан Франциско, Торонто и Лазурния бряг.

В изследването влизат около 33 хил. имота на стойност над 1 млн. долара. За сравнение, в българската столица делът на луксозните имоти е около 10% от всички на пазара, като за такива се считат къщите на стойност над 700 хил. евро.

С цена над 1 млн. евро са едва 0,5%, или около 3 хил. жилищни имота в столицата.

Най-скъпите имоти, чиято стойност е съизмерима с тази в световните топ дестинации, са по-малко от десет и цената им рядко надхвърля 10 млн. долара.

#Далас #Хонконг #Лондон #Лос Анджелис #Маями #Ню Йорк #Париж #Сан Франциско #Торонто #Лазурния бряг #София #дестинации

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"