Според турската опозиция, Ердоган е изгубил шанса да стане президент

Според турската опозиция, Ердоган е изгубил шанса да стане президент
Лидерът на турската опозиция Кемал Кълъчдароглу даде пространно интервю за влиятелния японски бизнес вестник „Никей" и отговори на зададения му въпрос за въвеждането на президентска система в Турция. Снимка:www.livenews.bg
A A+ A++ A

Лидерът на основната опозиционна Народнорепубликсанска партия (НПР) Кемал Кълъчдароглу заяви, че след масовите протести в Турция, стартирали с палатковия лагер в парка „Гези” на площад „Тексим” в Истанбул, премиерът Реджеп Ердоган вече е изгубил всички шансове да стане следващият турски президент, съобщи информационната агенция ДЖИХАН, цитирана от Агенция “Фокус”.

Лидерът на турската опозиция даде пространно интервю за влиятелния японски бизнес вестник „Никей" и отговори на зададения му въпрос за въвеждането на президентска система в Турция.

„Сега управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) не е в състояние самостоятелно да промени конституцията. Просто няма такова мнозинство в Меджлиса. С палатковия лагер в парка „Гези” и последвалите масови протести, премиерът Ердоган изгуби шансовете си да стане президент. По време на бруталните действия на полицията срещу демонстрантите петима невинни турски граждани бяха лишени от живот. Това стана повод премиерът Ердоган да загуби досегашното си ускорение; този факт веднага е забелязан както в страната, така и зад граница. Накратко – премиерът изгуби президентския пост”, заяви Кълъчдароглу.

#Реджеп Ердоган #Кемал Кълъчдароглу #полицията #президент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »