Слави Бинев се оплака от "Атака" на Европарламента

Слави Бинев се оплака от "Атака" на Европарламента
Лидерът на ГОРД Слави Бинев публикува текста на писмото, което е изпратил до Сергей Станишев, Мартин Шулц и Ханес Свобода. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Слави Бинев се обърна към Европейския парламент с молба да се намеси и порицае грубите прояви срещу граждани и журналисти от страна на "Атака", съобщава "24 часа".

Лидерът на ГОРД публикува текста на писмото, което е изпратил до Сергей Станишев, Мартин Шулц и Ханес Свобода.

На вниманието на:
Сергей Станишев
Председател на Партията на европейските социалисти

Мартин Шулц
Председател на Европейския парламент

Ханес Свобода
Председател на Групата на Социалистите и Демократите
в Европейския парламент


Уважаеми г-н Председателю,
Уважаеми г-н Станишев,


Въпреки провелият се миналата седмица пленарен дебат относно България, ситуацията в страната ежедневно се влошава. Погазват се гражданските права. Стигна се дори до насилие над журналисти. Жестоката истина е, че тези проблеми се провокират и изпълняват от народни представители.

Преди броени дни бяхме свидетели на атака над журналисти от частна медия, при която липсва намеса на полицията, което ни кара да смятаме, че за някои хора законите не съществуват. Подозрението пада върху ПП "Атака", към които се подхожда доста по-внимателно, заради тяхната важна роля и позиция при формирането на правителството.

Това създава внушение за двойни стандарти, тъй като, когато ГОРД начело с мен обградихме БНТ (която е обществена телевизия и в която всеки българин е акционер) и протестирахме мирно искайки да бъде изгонен символа на поръчковата журналистика в България - Бойко Василев, бяхме изтласкани и пропъдени от полицията, която по никакъв начин не допусна ние да изразим своя протест. Сега за жалост същата тази полиция си затваря очите, когато се атакуват частни медии, които имат собствена политика, за която им се търси сметка.

Много пъти съм предупреждавал Европейските институции за това, какво ще се случи в България. Бездействието на тези институции ме превърна в лош пророк и ако Европа не се намеси и не се спре това грозно политическо поведение, аз Ви гарантирам, че в България ще настъпят размирици, чийто размери няма да бъдат по-малки от тези в Египет.

Като човек, който пръв даде тон на протестите, Ви уверявам, че те могат да добият много по-сериозни размери и да имат съвсем други адреси. Само ще Ви подсетя, че проблемите в България са и в енергетиката, и в банковата система, и в задкулисните и безпринципни договорки на политическите играчи. Много пъти не обръщаха внимание на думите ми, за това сме в това положение.

#Слави Бинев #Атака #Сергей Станишев #ГОРД #Мартин Шулц #Ханес Свобода #Бойко Василев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"