Няма данни за пострадали от земетресението в Егейско море

Няма данни за пострадали от земетресението в Егейско море
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Почти час след земетресението с магнитуд от 5.8 по скалата на Рихтер с епицентър в Егейско море, което бе усетено в България, няма данни за жертви и разрушения.

Земетресението, което бе усетено на много места в България във вторник следобед, е било с епицентър извън територията на страната, според Геофизичния институт към БАН.

Земетресението, усетено малко след 16 ч., е било с магнитуд около 5.8 по скалата на Рихтер и е регистрирано в турската част на Егейско море, на около 370 километра от София.

От института предполагат, че земетресението е усетено по високите етажи в много градове в България, което бе потвърдено и от граждани от различни части на страната.

Според Европейския сеизмологичен център дълбочината на земетресението е 11 километра, като то е регистрирано в 16:16 българско време.

По данни на Европейския средиземноморски сеизмологичен център епицентърът на земния трус е бил на около 194 км северозападно от Измир.

След първоначалния трус са регистрирани два вторични труса с магнитуд 3,5 и 3,3 по Рихтер в Егейско море.

Първоначално Европейският средиземноморски сеизмологичен център съобщи за трус от 4,1 по Рихтер, регистриран в Сърбия, но по-късно това съобщение бе изтрито.

#Турция #Измир #трус #Сърбия #Рихтер #магнитуд #Пловдив #София #Егейско море #земетресение #Европейски сеизмологичен център #Геофизически институт на БАН #вторичен трус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »