
Със сигурност сте опитвали яйца по панагюрски. С други думи знаете каква вкусотия са. А ако не сте, побързайте – това ще се превърне в една от любимите ви рецепти за бърза и засищаща вечеря, пише "Аз жената".
Продукти:
4 пресни яйца
1 кофичка кисело мляко
2-3 скилидки чесън
1 с.л. олио
1-2 с.л. масло
сол и червен пипер на вкус
около 100 г сирене – по желание
магданоз – по желание
Приготвяне:
В тенджера поставете вода да заври.
Подсолете с лъжица сол и след завирането чукнете едно по едно яйцата.
Намалете силата на котлона.
В две чинии разделете киселото мляко.
Отгоре поставете сварените и отцедени от водата яйца.
Залейте с чесъна и със запърженото олио, масло и червен пипер.
Поднесете топло.
По желание можете да гарнирате с натрошено на дребно сирене или с нарязан на ситно магданоз.
Още по темата:
- » Яйцата - безценната храна за нашето тяло и здраве
- » Колко време великденските яйца са безопасни за консумация?
- » Знаете ли какво символизира цветът на великденските яйца?