Цветанов прати писмо до ВСС за магистрата, катастрофирал пил

Цветанов прати писмо до ВСС за магистрата, катастрофирал пил
Вътрешният министър Цветан Цветанов коментира още през миналата седмица, че това е втори подобен случай със същия съдия. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов изпрати писмо до Висшия съдебен съвет (ВСС) с информация за катастрофата, предизвикана от съдия от Апелативния съд в Бургас, съобщи пресцентърът на МВР.

Около 14:00 часа на 14 декември е регистрирано пътнотранспортно произшествие на кръстовището на улиците „Стефан Стамболов“ и „Професор Яким Якимов“ в Бургас, съобщи местната полиция преди седмица.

Катастрофирали „Волво“ и „Рено“, като щети са нанесени и на двата автомобила.

По-късно се разбра, че зад волана на волвото бил 61-годишният апелативен съдия Асен Гюзелев, който има 40 години стаж в наказателните дела.

Установено е, че магистратът, преминавайки през сигнализирано с пътни знаци кръстовище, не е пропуснал движещото се по път с предимство „Рено“.

При проверка с дрегер е установена положителна кръвна проба от 1,27 промила на съдията и отрицателна на другия шофьор. По случая е образувано дело в следствения отдел при Окръжна прокуратура.

Според резултатите от кръвната проба обаче магистратът няма да бъде съден.

Допълнителна проверка в информационната система „Административно-наказателна дейност“ е установила, че същият магистрат има предишно подобно нарушение.

Тогава той управлявал лек автомобил „Ситроен“ и бил спрян от служител на звено „Пътен контрол“ за рутинна проверка. Дрегерът отчел 3,95 промила.

Съдията категорично отказал да даде кръвна проба, което е било установено от полицейските служители и лекар от Центъра за спешна медицинска помощ. И по този случай се води разследване.

Вътрешният министър Цветан Цветанов коментира още през миналата седмица, че това е втори подобен случай със същия съдия.

Тогава вицепремиерът се закани да информира ВСС за него с думите: „Ако в рамките на една година два пъти е констатирано управление на МПС след употреба на алкохол от този магистрат, това може да застраши живота и на много невинни граждани. А не знам и дали можеш да правораздаваш в такова състояние – обективно, в интерес на обществото и воден от върховенството на закона“.

#ВСС #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #катастрофа #пиян шофьор #дрегер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"