Четири причини да ядем по-често кестени

Четири причини да ядем по-често кестени
A A+ A++ A

Сезонът на есента е богат на кестени, както на конския кестен, така и на другия, който наричат сладък и се яде. Кестените имат много приятен вкус, съдържат ценни микроелементи и имат различни ползи за здравето. Можете да ги приготвяте сварени или печени, в зависимост от вашите предпочитания. Ето 4 причини да ядете кестени по-често:


Подобряват храносмилането

Вкусните кестени са богати на фибри, както разтворими, така и неразтворими. Разтворимите помагат естествено да се намали холестеролът и да се стабилизират нивата на кръвната захар. От друга страна неразтворимите фибри подпомагат изхождането и по този начин намаляват риска от появата на запек.

В 100 г печени кестени се съдържат около 6 г от полезните фибри.

Богати са на витамини
Кестените съдържат витамин B6, а също така фолиева киселина, тиамин и рибофлавин. Освен че дават енергия на тялото ви, кестените се грижат за красотата на кожата и подобряват мозъчната функция.

#фибри

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Акценти