Пешеходната зона на бул. „Витоша" още по-дълга от лятото

Пешеходната зона на бул. „Витоша" още по-дълга от лятото
Преобразяването на зоната между улиците „Неофит Рилски" и „Солунска" ще струва около 1,6 млн. лв., посочи Петър Диков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вторият етап от превръщането на бул. „Витоша" в пешеходна зона ще завърши до началото на лятото, съобщи главният архитект на София Петър Диков.

Преобразяването на зоната между улиците „Неофит Рилски" и „Солунска" ще струва около 1,6 млн. лв., посочи Петър Диков, цитиран от БТА.

Главният архитект отбеляза, че се предвижда само благоустрояване на пространството, а обзавеждането му ще се извърши заедно със заведенията.

Естетиката ще се гарантира чрез добри проекти и контрол от страна на Столична община, надява се той.

Преди да се постави новата настилка, „Софийска вода" ще направи реконструкция на канализационните колектори по бул. „Витоша" в отсечката между ул. „Неофит Рилски" и „Солунска", които са построени през 1901 г.

Реконструкцията започва на 3 декември и ще продължи 55 работни дни. Ще бъдат обновени 630 метра канализационни колектори. Инвестицията е около 800 000 лв., съобщи Петьо Велев от „Софийска вода".

Компанията ще направи всичко възможно да няма затруднения за гражданите. Те ще разполагат с алеи за разходка по време на ремонтите, макар и с по-малки размери.

Ако се налага планирано спиране на водата, хората ще бъдат уведомявани предварително, заявиха от компанията.

#бул. „Витоша" #главен архитект #Петър Диков #София #пешеходна зона #„Софийска вода" #Столична община

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »