Как да изгоним гълъбите от терасата?

Как да изгоним гълъбите от терасата?
A A+ A++ A

Гълъбите – тези пернати градски обитатели, често превръщат балконите ни в свои лични тоалетни. Но не се отчайвайте! Съществуват множество хитри тактики, с които да ги прогоните и да си върнете спокойствието.

Ослепителният блясък

Гълъбите са като малки Дракули – не понасят слънчевите лъчи... или по-точно техните отражения. Окачете стари CD-та, ленти от лъскаво фолио или дори опаковки от бонбони, за да създадете истинска дискотека на ужасите за пернатите натрапници.

Водната атака

Никой не обича да е мокър, особено когато се опитва да изглежда елегантно във въздуха. Използвайте воден пистолет или спрей бутилка, за да напомните на гълъбите, че балконът ви не е обществена баня.

Звуковата бариера

Ако сте фен на хеви метъла, сега е моментът да го споделите с гълъбите. Пуснете музика на макс, като добавите и записи на хищни птици за допълнителен ефект. Съседите може да не са във възторг, но поне ще се отървете от досадните си гости.

Плашилото

Всяка уважаваща себе си крепост има плашило. Използвайте голяма играчка или препарирана врана, за да създадете илюзията за постоянен хищник на балкона. Бонус точки, ако очите на плашилото светят заплашително.

Физически бариери

Опънете въжета или тел над парапета, за да направите кацането невъзможно. Можете да използвате и специални шипове, които са безопасни за птиците, но достатъчно неприятни, за да ги откажат.

Ароматна защита

Гълъбите имат чувствително обоняние. Възползвайте се от това, като разпръснете подправки като карамфил, канела или черен пипер. Можете да използвате и етерични масла, но имайте предвид, че те бързо се изпаряват.

Операция "Мъркащ патрул"

Ако имате котка, пуснете я на балкона под ваш зорък надзор. Тя ще се погрижи да напомни на гълъбите кой е истинският господар на територията.

Не забравяйте, че постоянството е ключът към успеха. Комбинирайте различни методи и бъдете търпеливи. Скоро балконът ви ще се превърне в убежище само за вас и вашите близки, а не за досадните пернати нашественици.

#гълъби

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?