Извънредно от Бъкингам! Лекарите на Чарлз в бойна готовност

Извънредно от Бъкингам! Лекарите на Чарлз в бойна готовност
A A+ A++ A

Извънредна новина от Бъкингамския дворец. Медицинският екип на крал Чарлз ІІІ е в повишена готовност. Кралят, който изглежда не може да забави темпото, е решен да присъства на всички важни кралски ангажименти, докато се лекува от рак.

„Лекарите на 75-годишния монарх, които са му дали зелена светлина да присъства на публични задължения, са в повишена готовност да реагират на всяка спешна медицинска ситуация предвид влошеното му здравословно състояние“, разкрива вътрешен източник, предаде БЛИЦ.

Източникът добавя: „Дворецът е наясно със здравословното състояние на краля и предприема всички необходими мерки, за да избегне всякакви нежелани инциденти.“

Това се случва, след като Бъкингамският дворец потвърди, че крал Чарлз ще присъства с усърдие на събитието Trooping the Colour.

Според Daily Mail дворецът е потвърдил, че се очаква крал Чарлз да присъства на службата по случай Деня на жартиера заедно с кралица Камила в параклиса „Сейнт Джордж“ в Уиндзор на 17 юни след церемонията Trooping the Colour.

Според Sky News Australia крал Чарлз е „сериозно болен“, припомня SafeNews.

Кралица Камила също даде актуална информация за здравословното състояние на съпруга си, разкривайки, че кралят „се справя добре“, но „няма да прави това, което му се казва“.

Британската поп икона Род Стюарт също наскоро разкри подробности за лечението на крал Чарлз от рак, след като се срещна с него на първите благотворителни награди на King’s Foundation в двореца Сейнт Джеймс на 11 юни в Лондон.

Род Стюарт разкри, че монархът е споменал за лечението на рака, когато са се срещнали, като каза: „Той се лекуваше днес, каза ми. Аз преминах през всичко това. Лекувах се пет дни в седмицата. Подобно на него, аз все още работех. Той е забележителен“.

От друга страна, кралски коментатор помоли монарха да последва подхода на Кейт Мидълтън и да се съсредоточи върху здравето си, тъй като се опасява, че здравословното състояние на монарха може да се влоши, ако не спре да рискува.

Появата на краля на събитието „Денят Д“ в Портсмут в сряда беше първата му публична поява и най-значимата му изява след диагностицирането на рака.

Кралят ще инспектира войниците от карета, а не на кон, както е правено през предишните години.

Камерън Уокър твърди в ефира на GB News: „Съществува истинска загриженост за нашия монарх. Той е на 70 години, знаем, че се лекува от рак. Различните членове на неговия персонал и, разбира се, кралицата, намекнаха за факта, че той е малко работохолик.

Той не обича да седи спокойно. Обича да бъде виждан. Обича да е навън и изглежда, че е увеличил броя на ангажиментите си.“

Заявлението на Бъкингамския дворец, че кралят ще се върне към някаква форма на публични задължения, предполага, че всеки негов ангажимент ще бъде под лекарско наблюдение.

#Чарлз III

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?